Végre egy napos reggel


2013. 04. 19. szerda van. Végre egy napos reggel. Az idei pecáinkat még mindig sikerült valami esős vagy szeles napra összehozni. De gondolom sokan voltatok így ezzel. Na de végre itt a jó idő, és mint már az elmúlt évben is a szabadnapjaink nagy részén összehozunk egy kis pecát, itt Debrecen környékén. A mai választásunk a Kócos horgásztóra esett. Megérkezéskor éreztük, hogy ez nem egy átlagos tavaszi nap, már fél 9-kor pólóban pakoltuk ki a botokat. Adi match és egy bojlis, én picker és egy feeder bottal készültem. A tó bal oldalán, a hátsó szigethez közel foglaltuk el helyünket. Adi a match bottal a partközelben, én a pickerrel a szigettől kb. 3 méterre. A bojlis és a feeder bottal pedig a tó közepén kezdtük el a horgászatot. Csalijaink főleg csonti, csemegekukorica és kisebb puha pelletek voltak. A kárászok szinte azonnal megtalálták az etetést és folyamatos kapásaikkal a match és picker boton elszórakoztattak minket. Úgy nézett ki hogy a pontyoknak nincs kedvük enni. A tó közepéről nem sok hal jött, az is kárász volt. Így ide 10-12-es pellettel és mini bojlival próbálkoztunk. 11 óra körül végre a pickeren megakadt az első ponty. Méretéhez képest nem sokat küzdött. Eléggé meglepődtem mikor szákolás után kiderült, hogy 5,5 kg. Soha nem fogtam még ekkorát ezzel a bottal.

20130418_110533

12 óra után a kárász kapások alább hagytak a nagy meleg miatt. Rólunk lekerültek a pólók a szinte nyári meleg miatt. Bár éreztük, hogy ennek leégés lesz a vége. 16 óra körül végre a feedert is meghajtotta egy kis nyurga. 2-3 kg között volt.

20130418_155013

Egy órával később a picker bot hajlott, de úgy, hogy majd leesett a bottartóról. Bevágás után sem torpant meg, elindult a tó közepe felé át a feederen és a bojlis boton is. Ezzel a szerelékkel nem sok mindent tehettem. Szerencsémre egy pár perc után enyhült a roham és szép lassan tudtam húzni a part felé. Egy szép tükrös volt, 7.3 kg. Egy nap alatt két ilyen nagy hal a pickerrel hatalmas élmény volt.

20130418_173314

20130418_173328

Sajnos látszott a hal száján , hogy nem csak én fogtam ki mostanában . Egy kis fertőtlenítés után örömmel búcsúztam  tőle !

A nap végéig még fogtunk egy pár kárászt, de pontyot már nem. Adinak most nem sikerült pontyot fognia, de a kárászokkal elég jól eltelt az idő. Lassan a nap is lement, így hát pakoltunk. A három ponttyal és a számolatlanul fogott kárásszal egy szép, kapásokban gazdag inkább nyári, mint tavaszi napot zártunk a Kócos horgásztavon.

Köszönjük ezt a szép napot.

Megjegyzés hozzáfűzése