Kócos kishorgászok a Kócoson!


Egy tábor már lement, mit mondjak megnyugvással fogtunk kezet Andrással, amikor a szél vitte a péntek esti éjszakába a sült grillhús illatát, fog ez menni, hisz minden gyerek kapott júniusban egy-egy élményt. Jó az út és az elképzelés is, ráadásul kétszer ennyi táborozó jön most, de jöjjenek csak szeretettel várjuk őket, hiszen itt bizony vannak nagy halak, finom ennivaló és igen lesznek akik elmondják, hogy leszel horgász…

 

  1. július 6.

A kistavon kezdődött a pecatábor, ezt már olyan bejáratott dolognak gondoltuk, had fogjon mindenki afrikai harcsát, pontyot kezdjük el valahogy a tábort. Persze nem horgászattal indul egy ilyen tábor, hanem oktatással, amikor is meg kell ismerni hazánk halfajtáit és az ahhoz tartozó és betartandó szabályokat is, András jóvoltából. Az hőség az bizony ijesztő volt, az időjárás jelentések közel 40 fokról szóltak, ami több mint riasztó volt. Szerencsére a kis Kócos tó, pont ilyen kis kócos horgászoknak való volt, mert volt fa és volt így árnyék is.

 

 

Az afrikai harcsák üldözése, komoly megmérettetést eredményezett, még rod-pod borulást is láttunk, bármilyen hihetetlen, de ilyen is történt, ráadásul ennek az oka egy hal volt… Hamar eltelt a nap az ebédet felfalták a jó levegő hozza az étvágyat.

  1. július 7.

Most következik a nagyobbik tó megismerése és az abban lakó hatalmas halakkal való találkozás. Elmondható izgulnak nagyon is, mindenki meg akarja váltani a világot és meg akarja fogni élete halát. Nos igen, ilyenre igenis itt van lehetőség ez egy ilyen tó. A forró napsugarak hamar ontani kezdik a meleget, ideje filagória vagy ernyő alá menekülni mindenkinek, de kapnak vizet is bőven az ifjú horgászok, nehogy kidőljön már valaki.

Mi felnőtt horgászok szerelünk és szerelünk, próbáljuk megoldani a gubancot és használható felszerelést alkotni a gyerekeknek, de azért mondom közben hogy figyeljenek, mert ezt meg kell tanulni ám!!

 

Ebéd után érkeznek meg a szép nagy halak, egyfolytában kattog a kezemben a Nikon, van dolga elég. Azért jól esik hallani a kiáltásukat: Pontymatracot és sebfertőtlenítőt hozzatok!! Nagyon helyes, hogy tudják ugye?? Példaértékű…

Hatalmas halakkal való küzdelmeket mesélnek a gyerekek a vacsora után a szülőknek, itt bizony senki nem unatkozott.

  1. július 8.

Ma lesz az oktatás ezért én is hozok mintának felszereléseket, érdekes általuk nem látott feeder botokat is legyen miről beszélni nekik, szívesen teszem. Nick Attila is megérkezik, a gyerekek örömmel fogadják és lehet hallgatni az úszós horgászat rejtelmeit, amihez természetesen hoz bemutatni való eszközöket is, mindent szépen pontosan hogy értsék.

Ha már Attila és az én előadásom lement ideje a gyerekeknek kamatoztatni a tudást, amit eddig összegyűjtöttek, csapatverseny kezdődik a tavon. Aranyosak, ahogy lelkesednek, Attila csapata, Csaba bácsi csapata, rohangál itt minden horgász, csak mi felnőttek ülünk nyugodtan, bár a bedobott feeder botom fékje hangosan sikolt a reggeli csendben!! Ennek fele sem tréfa bevágok és egy kisfiút ültetek a ládára, majd átadom a botot, tessék ezt nem fogod elfelejteni kis barátom…Zolika szorítja botot bár olyan kicsi keze van nem is éri át, de keze-lába remeg izgul. Kifárasztjuk a gyönyörű tőpontyot, ami majdnem akkora mint maga Zolika!! Ezt a halat tényleg nem lehet elfelejteni, de a gyerek tekintetét sem…

Na hátha lesz még itt egy hal ennek a kisfiúnak van egy testvére is Tomika, de így jöjjön be a lottó ötösöm, elfüstöl megint a feederem!!! Tomika ládára fel!!! Ügyesen fáraszt nagyfiúsan és matracon a félelmetesen hatalmas töves, szép volt Tomi!

Ezek csak egy-egy történet, de ezenközben mindenütt van egy-egy nagy hal, egyszerűen nem lehet eljutni mindenhova a fényképezőgéppel, képtelenség… Bárcsak mindig ilyen gondunk lenne!!

Hatalmas az öröm, mert megérkezett a DOVIT etetőanyag gyár ajándéka a gyerekek részére!!

Köszönet minden gyerek nevében!!!

Különleges dolgok is történnek, hol albínó leső harcsa a horgon, hol szép süllő veszi fel a kukoricát, egyszerűen egy színes nap, minden eseménnyel tarkítva. Ez nap aztán gyorsan lement, volt mivel foglalkozni mindenkinek.

A csütörtöki és pénteki napon az ABF-TEAM veszi át a gyerekek oktatását és bevezetik őket a bojlizás világába, erről beszámoló majd a www.abf-team.hu honlapon készül, Bodnár Krisztián keze által.

Nagyon jó érzésekkel vezettem haza a kocsit és alig vártam, hogy a péntek esti búcsúest elérkezzen és lássuk a záró horgászverseny díjazottjait és gratulálhassunk egy-egy kishorgásznak…

A finom halászlé evése és a tűz lobogása közben, elhiszi az ember magának is, hogy jó ami ki lett itt találva és igenis erről a gyerekek hetekig fognak beszélni, hisz horgászok születtek….

 

Harangi Csaba

Fotók: Harangi Csaba és Bojtor Ilona

 

Videó: Harangi Csaba

www.horgaszfirkasz.hu

Megjegyzés hozzáfűzése