Injekciókészítmények


A találmányunk célja új vegyületek biztosítása, amelyek injekciókészítmények tulaj donságúak, és különösen amelyek alkalmasak gyógyszerek előállítására. Azt találtuk, hogy az I általános képletnek megfelelő vegyületek, valamint sói injekciókészítmények elviselhetőségük mellett igen értékes farmakológiai tulajdonságokkal rendelkeznek. A meghatározások kivitelezéséhez ismert módon izolált enzimet alkalmaztunk például W.

 • A felnőttek immunitását javító injekciók listája - Rhinitis July
 • VITAMIN B12 RICHTER mikrogramm/ml oldatos injekció | myHealthbox
 • HUA2 - Tienopirimidin-vegyületek alkalmazása - Google Patents
 • Izom- és ízületi fájdalom hőmérsékleten
 • Hialuronsav (protetikai szinoviális folyadék) - Diagnosztika July
 • Ízületek fáj, hogy iszik
 • Kenőcs a térd és ízületek fájdalmához

Thompson és mtársai, Biochem. A kísérletek kivitelezéséhez egy módosított batch módszert is alkalmazhatunk W. Thompson és Μ.

Appleman, Injekciókészítmények. A vegyületek hatásosak mint a fenilefrin-indukált kontrakció gátlói nyúl Corpus cavernosum-készítményekben.

könyök artrózis kezelési injekciók ízületek fájnak duzzadt karok és lábak

Ezt a biológiai hatást például a következő irodalmi helyen ismertetett módszerrel igazoltuk: F. Holmquist és mtársai, J.

Sajátvér-terápia | TermészetGyógyász Magazin

Az I általános képletű gyógyszer hatóanyagok alkalmazhatók injekciókészítmények humán és állatgyógyászatban egyaránt. Alkalmazhatók továbbá közti termékként további gyógyszer hatóanyagok előállításánál.

 • Hialuronsav (protetikai szinoviális folyadék) - Bőrgyulladás
 • Ellenjavallatok vannak.
 • Érzéstelenítés a csontok fájdalmához - Fej July
 • Az artrózis kezelésének menete diklofenakkal
 • Gyógyszerek új generációs ízületek kezelésére
 • Ellenjavallatok vannak.
 • Térdfájdalom a változó időjárással

A jelentése szénatomos alkilcsoport. Az előző képletben alkil jelentése előnyösen nem elágazó csoport és 1,2, 3, 4, 5 vagy 6 szénatomos, így lehet metil- etilvagy propilcsoport, továbbá előnyösen iozopropil- butil- izobutil- szek-butil- vagy terc-butil- de lehet n-pentil- neopentil- izopentil- vagy hexilcsoport is.

injekciókészítmények az artritisz kezelésének legjobb módja

X jelentése R7 csoporttal egyszeresen szubsztituált R4, R5 vagy R6 csoport. R4 jelentése egyenes vagy elágazó láncú szénatomos alkiléncsoport, amelynek jelentése előnyösen például metilén- etilén- propilén- izopropilén- butilén- szek-butilén- pentilén- 1- 2- vagy 3-metilbutilén- 1,1- 1,2- vagy 2,2dimetilpropilén- 1-etilpropilén- hexilén- 1- 2- injekciókészítmények vagy 4-metilpentilén- 1,1- 1,2- 1,3- 2,2- 2,3- vagy 3,3-dimetilbutilén- 1-vagy 2-etilbutilén- 1-etilpropilén- l-etilmetilpropilén- 1,1,2- vagy 1,2,2-trimetilpropilén-csoport, lineáris vagy elágazó láncú heptilén- oktilén- injekciókészítmények vagy deciléncsoport.

Súlyos fájdalom kezelése rák metasztázisokkal a csontban:

Különösen előnyösen a jelentése etilén- propilén- vagy butiléncsoport. R5 jelentése szénatomos injekciókészítmények, előnyösen injekciókészítmények ciklopentilmetilén- ciklohexilmetilén- ciklohexiletilén- ciklohexilpropilén- vagy ciklohexilbutilén-csoport.

R5 jelentése lehet továbbá szénatomos cikloalkilcsoport, a cikloakil lehet például ciklopentil- ciklohexil- vagy cikloheptil-csoport. Hal jelentése injekciókészítmények F, Cl vagy Br vagy I. Az R és R csoportok lehetnek azonosak vagy különbözőek és előnyösen a fenil-gyűrü 3- vagy 4-helyzetében állnak. A jelentésük egymástól függetlenül H, alkil- F, Cl, Br vagy I vagy együttesen egy alkiléncsoport, például propilén- butilénvagy pentiléncsoport, továbbá lehet etilénoxi- metiléndioxi- vagy etiléndioxi-csoport.

Előnyösen jelenthetnek alkoxi- így például metoxi- etoxi- vagy propoxicsoportot, továbbá lehet hidroxicsoport is. Az egész találmányra vonatkozik, hogy a csoportok, amelyek többszörösen előfordulnak, egymástól függetlenül lehetnek azonosak vagy különbözőek. Az I általános képletű vegyületeket, valamint az előállításuknál injekciókészítmények anyagként felhasználásra kerülő vegyületeket ismert módon állíthatjuk elő, mint azt az irodalomban ismertetik például az alap szakirodalmi helyen: Houben-Weyl, Methoden dér organischen Chemie, Georg-Thieme-Verlag, Stuttgart, éspedig olyan reakciókörülmények alkalmazásával, amely a megadott átalakításokhoz ismert és alkalmas.

Erős antibakteriális és antivirális hatás jellemzi.

Ezeken túlmenően alkalmazhatók továbbá ezeken túlmenően, itt injekciókészítmények említett, más egyéb, ismert módszerek is. Ha L jelentése reakcióképes észterezett OH csoport, akkor ez előnyösen szénatomos alkilszulfoniloxi- különösen metilszulfoniloxi-vagy szénatomos arilszulfoniloxi- különösen fenil- vagy p-toluolszulfoniloxi- vagy 2-naftanilszulfoniloxi- csoport.

Továbbá lehetséges az is, hogy a reakciót lépcsőzetesen végezzük. Amennyiben nem ismertek, azokat ismert módon lehet előállítani. A II általános képletű vegyületeket például POC13 és a megfelelő hidroxipirimidin reagáltatásával állíthatjuk elő, ezek tiofén-származékokból és Injekciókészítmények alkilénkarbonsav-észterekből vannak felépítve Eur.

vírus tünetek izületi fájdalom az ízületekben váll- és mellkasi fájdalom

Közelebbről, a II általános képletű vegyületek és III általános képletű vegyületek reagáltatását inért oldószerben vagy anélkül végezzük kb. Inért oldószerként például a következőket alkalmazhatjuk: szénhidrogének, így hexán, petrol-éter, injekciókészítmények, toulol vagy xilol; klórozott szénhidrogének, így triklóretilén, 1,2-diklóretán, szén-tetraklorid, kloroform vagy diklórmetán; alkoholok, így injekciókészítmények, etanol, izopropanol, n-propanol, n-butanol vagy terc-butanol; éterek, így dietil-éter, diizopropil-éter, tetrahidrofurán THF vagy dioxán; gliko-éter, így etilénglikol-monometil- vagy -monoetil-éter metilglikol vagy etilglikkoletilénglikoldimetil-éter diglim ; ketonok, így aceton vagy butanon; amidok, így acetamid, dimetilacetamid, N-metilpirrolidon vagy dimetil-formamid DMF ; nitrilek, így acetonitril; szulfoxid, így dimetil-szulfoxid DMSO ; nitrovegyületek, így nitrometán vagy nitrobenzol; észterek, így etil-acetát vagy az említett oldószerek keverékei.

Lehetséges továbbá, hogy az I általános képletű vegyületekben az egyik X csoportot egy másik X csoporttá alakítsuk, például úgy, hogy egy észtert vagy egy ciáncsoportot COOH csoporttá hidrolizálunk. A karbonsavakat például tionil-kloriddal a megfelelő karbonsav-kloriddá alakíthatjuk és ezeket karbonsavamidokká alakíthatjuk át.

Az ismert módon végzett víz lehasítással ezekből karbonitrileket injekciókészítmények. Egy I általános képletű savat bázissal a injekciókészítmények savaddíciós sóvá alakíthatjuk, például ekvimoláris mennyiségű - 10sav és bázis alkalmazásával inért oldószerben, így például etanolban, majd ezt követő betöményítéssel.

Ennél az átalakításnál különösen a fiziológiás sók előállítása jön számításba.

injekciókészítmények

Az I általános képletű injekciókészítmények továbbá bázisokkal injekciókészítmények nátrium- vagy kálium-hidroxid vagy -karbonát a megfelelő fém sókká, különösen alkálifém vagy alkáliföldfém sókká vagy a megfelelő ammónium sókká alakíthatjuk. Ennél az átalakításnál szerves bázisok is felhasználhatók, amelyekkel fiziológiás sókat nyerünk, ilyen például az etanolamin. Az I általános képletnek megfelelő bázisokat továbbá egy savval a megfelelő savaddíciós sókká alakíthatjuk, például ekvimoláris mennyiségű savat reagáltatunk inért oldószerben, például etanolban, majd a közeget betöményítjük.

Ellenjavallatok vannak.

Ennél az átalakításnál különösen olyan savakat alkalmazunk, amelyekkel fiziológiásán elfogadható sókat nyerünk. Felhasználtunk szervetlen savakat például kénsav, salétromsavhalogén hidrogénsavakat például sósav vagy hidrogén-bromidfoszforsavat például ortofoszforsav, szulfaminsavtovábbá szerves savakat, különösen alifás, injekciókészítmények, aralifás, aromás vagy heterociklusos egy vagy több bázisú karbon, szulfon vagy kénsavak például hangyasav, ecetsav, propionsav, pivalinsav, dietil-ecetsav, malonsav, borostyánkősav, pimelinsav, fumársav, maleinsav, tej sav, borkősav, almsav, citromsav, glükonsav, aszkorbinsav, nikotinsav, izonikotinsav, metán- vagy etánszulfonsav, etándiszulfonsav, 2-hidroxietiánszulfonsav, benzolszulfonsav, p-toluolszulfonsav, naftalin mono- vagy diszulfonsavak, lauril-kénsav.

Ezeket a készítményeket gyógyszerként alkalmazhatjuk a humán és állatgyógyászatban. Hordozóanyagként szerves vagy szervetlen anyagok kerülnek felhasználásra, amelyek enterális például orálisparenterális vagy topikális adagolásra alkalmasak és az új vegyületekkel nem lépnek reakcióba, ilyenek például a következők: víz, növényi olajok, benzil-alkohol, alkilénglikolok, polietilénglikolok, glicerin-triacetát, zselatin, szénhidrátok, stanozolol fájó ízületek injekciókészítmények vagy keményítő, magnézium-sztearát, talkum, vazelin.

Orális felhasználásra szolgálnak különösen a tabletták, pirulák, drazsék, kapszulák, porok, granulátumok, kúpok, oldatok vagy cseppek, rektális adagolásra kúpok, parenterális alkalmazásra oldatok, előnyösen olajos vagy vizes oldatok, továbbá szuszpenziók, emulziók vagy implantátumok, injekciókészítmények alkalmazásra kenőcsök, krémek vagy púderek. Különösen alkalmazhatók a találmány szerinti vegyületek injekciókészítmények következő betegségek kezelésénél: angina, magas vérnyomás, pulmonáris túlnyomás, kongesztív szívelégtelenség, ateroszklerozis, a véredények csökkent átjárhatóságával összefüggő állapotok, perifériás vaszkuláris betegségek, szélütés, bronchitisz, allergiás asztma, krónikus asztma, allergiás kötőhártyagyulladás, glaukóma, irritábilis bél szindróma, tumorok, vese elégtelenség, máj cirrhozis, valamint női impotencia.

A kezelésnél az anyagot általában 1 és mg közötti, különösen 5 és mg közötti dózis egységek formájában adagoljuk. Az adott dózis az egyes betegnél függ különböző faktoroktól, így például az adott vegyület hatásosságától, a beteg korától, testtömegétől, általános egészségi állapotától, nemétől, az ártól, az adagolás időpontjától és módjától, a kiválasztás sebességétől, a injekciókészítmények kombinációtól, a betegség komolyságától.

injekciókészítmények ami könyök fájdalmat jelent

Előnyösen orális adagolást alkalmazunk. Az injekciókészítmények ezután eltávolítjuk és a kapott anyagot a szokásos módon feldolgozzuk. Ily módon nyerjük a 3-[4- 3-klórmetoxi-benzilamino -benzotieno[2,3-d]pirimidinil]propionsavmetil-észtert színtelen olaj formájában.

Hasonlóképpen állítjuk elő a 2- 4- 3-klórmetoxi-benzilamino -benzotieno[2,3-d]pirimidinil]-ecetsavmetil-észter A és 2- 4-klór-benzotieno[2,3-d]pirimidinil ecetsavmetil-észter reagáltatásával. Hasonlóképpen állítjuk elő a 3-[4- 3,4-metiléndioxi-benzilamino -benzotieno[2,3-d]pirimidin]il]-propionsavmetil-észtert 3,4-metiléndioxibenzilamin és injekciókészítmények 4-klór-benzotieno[2,3-d]pirimidinil -propionsavmetil-észter reagáltatásával.

Hasonlóképpen állítjuk elő a 4-[4- 3-klórmetoxi-benzilamino -benzotieno[2,3-d]pirimidinil]-vajsavmetil-észtert A és 4- 4-klór-benzotieno[2,3-d]pirimidinil -vajsavmetil-észter reagáltatásával.

 1. A megállás művészete Ma sajátvér-injekciókkal végzett kezelés a klasszikus áthangoló természetgyógyászati módszerek egyike, amelyet leggyakrabban allergiák, immungyengeség, krónikus gyulladások, reuma és anyagcserezavarok esetén szoktak alkalmazni.
 2. Törje a lábak ízületeit
 3. Kenőcsök a könyökízület kezelésére
 4. Más injekciós ill.
 5. Hialuronsav (protetikai szinoviális folyadék) - Ekcéma
 6. Sok esetben az ízületek arthrosisának oka ezeknek az okoknak a kombinációja.

Hasonlóképpen állítjuk elő a [4-[4- 3,4-metiléndioxi-benzilamino -benzotieno[2,3-d]pirimidinil]-vajsavmetil-észtert 3,4-metiléndioxibenzilamin és 4- 4-klór-benzotieno[2,3-d]-pirimidinil -vajsavmetil-észter reagáltatásával. Hasonló módon állítjuk elő a 5-[4- 3-klórmetoxi-benzilamino -benzotieno[2,3-d]pirimidinil]-valeriánsvmetil-észtert A és 5- 4-klór-benzotieno[2,3-d]pirimidinil -valeriánsavmetil-észter reagáltatásával. Injekciókészítmények állítjuk elő a 7-[4- 3-klórmetoxi-benzilamino -benzotieno[2,3-d]pirimidinil]-heptánsavmetil-észtert A és 7- 4-klór-benzotieno[2,3-d]pirimidinil -heptánsavmetil-észter reagáltatásával.

Hasonlóképpen állítjuk elő a 7-[4- 3,4-metiléndioxi-benzilamino -benzotieno[2,3-d]pirimidinil]-heptánsavmetil-észtert 3,4-metiléndioxibenzilamin és 7- 4-klór-benzotieno[2,3-d]-pirimidinil -heptánsavmetil-észter reagáltatásával.

Miért csökken az immunitás?

Hasonlóképpen állítjuk elő a 4-[4- 3-klórmetoxi-benzil amino -benzotieno-[2,3-d]-pirimidinil]-ciklohexánkarbonsavmetil-észtert A és 4- injekciókészítmények -ciklohexánkarbonsavmetil-észter reagáltatásával, és a 3,4-metiléndioxibenzilaminnal való reagáltatással a 4-[4- 3,4-metiléndioxi-benzilamino -benzotieno[2,3-d]pirimidinil]-ciklohexánlarbonsavmetil-észtert.

A kiváló kristályos anyagot izopropanolban oldjuk, etanollal reagáltatjuk, majd kikristályosítjuk, így nyerjük a 3-[4- 3-klórmetoxi-benzilamino -benzotieno[2,3-d]pirimidinil]-propionsav-etanolamin sót. Hasonlóképpen állítjuk elő az 1.

a térdízület kezelésének kezdeti stádiuma mennyi ideig kell szedni a glükozamint és a kondroitint