Húsvéti pontyok, piros tojás helyett…


Eljött hát Húsvét napja, de nem indultam el locsolni, verset sem mondtam, inkább az etetőanyagot készítettem elő, indulás horgászni. Elsősorban két feeder bot lett előkészítve, meg egy rakó, bár még nem tudom, kijön-e a ponty 13 méterre? Majd meglátjuk, persze ernyő is kell, eső is lesz ma, többek között…

Hajnali érkezés kipakolás, úgy tűnik sokan gondolják úgy ünnep nap horgászni fognak. Előbb feeder botok kerülnek be, mivel a rakós összerakása, nagyobb odafigyelést igényel, magyarul hibázni tilos. Mindent precízen és óvatosan kell összerakni, addig őrzik a házat a feederek. Mire elkészül a 13 méteres kedvencem, a feeder elhajlik és egy pikkelyes ponty teszi tiszteletét nálam. Aztán megérkezik a kárászhad is.

alt

alt

Elsőre jó is kezdésnek, most akkor menjem be a rakós. Etetek horgászom, de csak kárászok jelentkeznek, egyetlen ponty sincs rakós távon. Pedig mindent elkövetek, de most úgy tűnik nem fog jönni ponty és nem fog nyúlni a gumi, csak kárászok nyüzsiznek az etetésen. Elkezd esni az eső, jobbnak látom összébb pakolni és az ernyőt felhúzni, így már mindjárt komfortosabb.

Akkor hát inkább feederbottal horgászom, rakós tokjába, kezdődjön a célzott pontos feeder horgászat, megtalálása a megfelelő etetőanyagnak. Előbb kárászok jönnek egymás után, nekik is örülök szépen hajtják a spiccet. Úgy tűnik két három 10 perces, etap után, meg van a nyerő megoldás, mert András tógazda szól, megy a bot a vízbe!!! Na ugye, ezért nem érdemes beszélgetni háttal a versenyládának!

Nem is igazán akar megállni a fék, mondjuk először az új orsónak tudom be ezt a dolgot, de rájövök, ennek a hal az oka, mert termetes példány lehet. Másodjára is kitör, megemelni nem tudom, de egy tenyeres farok jelzi, még nem szólt a gong…

Végre kap egy kis levegőt, gyorsan kihasználom, nem nyúlok az orsóhoz hanem ládán állva magasba emelem a botot és egy gyors száktolás, megvan. Egész gyönyörű pikkelyes ponty, egy fotó és úszhat tovább.

alt                                     Mondanom sem kell a másik feeder boton is hal van, míg fárasztottam arra is kapott.

                                            Mehet vissza a nyerő variáció, de már húzza is, alig ért a fenékre a method kosár. Elkezdődik egy nagyüzem, pontyok jönnek egymás után, ha egy üzlet beindul…

Kellemes horgászat veszi kezdetét, a method kosár fölött ütköző van a főzsinóron, ha nem figyelek az egész bot repül a hal után.

Csak az vet véget a pecának, hogy elfogyott az etetőanyag, így csak az üres dobozt nézegetem, ennyi volt mára, de azt hiszem jó kis Húsvétom volt! Locsolni nem locsoltam, piros tojást sem találtam a fűben, de gyönyörű pontyokat fogtam és ez mindennél jobb dolog…

Harangi Csaba

Megjegyzés hozzáfűzése